Rijnstate Vriendenfonds

Opgehaald

0
0% bereikt van het totaalbedrag € 5.000

Het Rijnstate Vriendenfonds maakt meer mogelijk voor de patiënten van Rijnstate. Projecten waarvoor geen geld is binnen het ziekenhuis kunnen met hulp van het Vriendenfonds vaak tóch mogelijk worden gemaakt. Dit zijn patiëntenvoorzieningen, onderzoeken en zorgvernieuwingsprojecten. Alles voor nóg betere zorg voor onze patiënten.

Zorgvriendenweek
Tijdens de Zorgvriendenweek zet het Rijnstate Vriendenfonds zich in voor twee bijzondere projecten: een voor onze jonge patiënten en een ten behoeve van onze kwetsbare oudere en oncologische patiënten.

Een buitenspeelterras voor het Kindercentrum
Ieder kind moet buiten kunnen spelen; ook als je in het ziekenhuis ligt. En daarom zetten we ons samen met het Kindercentrum van Rijnstate in voor de realisatie van een buitenspeelterras voor de jonge patiënten in ons ziekenhuis. Dit speelterras is gepland op het dak direct naar het Kindercentrum, zodat ieder kind dat op de Kinderafdeling is opgenomen, eenvoudig toegang heeft tot een fijne en veilige speelplek in de buitenlucht!
Nu is het dak nog kaal en leeg, maar met behulp van donaties en giften hopen we hier een prachtig buitenspeelterras te kunnen realiseren, waar onze jonge patiënten weer even kind kunnen zijn en kunnen ontspannen en genieten van de buitenlucht.

We hebben al een mooi bedrag bij elkaar, maar kunnen iedere donatie voor onze eindsprint gebruiken. Help je mee tijdens de Zorgvriendenweek? Doneer dan hier jouw bijdrage naar keuze. Dankjewel!

 

Een beweeg- en beleeftuin voor onze patiënten met kanker en onze kwetsbare oudere patiënten
Bewegen, frisse lucht en ontstressen zijn belangrijk voor ieder mens. Maar zeker als je kanker hebt (gehad) zijn deze zaken cruciaal voor je gezondheid. Daarom zet het Rijnstate Vriendenfonds zich samen het Oncologisch Centrum en de afdeling Geriatrie zich in voor de realisatie van een beweeg- en beleeftuin; een tuin binnen het ziekenhuis, gelegen op het dak tussen de afdeling Geriatrie en Oncologie, waarin de patiënten in de buitenlucht en in een fijne, veilige omgeving kunnen werken aan hun gezondheid. Een plek ook waar patiënten even kunnen ontspannen na een moeilijk gesprek of een intensieve behandeling. Even op adem komen in de buitenlucht kan juist op dat soort momenten zoveel goed doen.

Ook voor de beweeg- en beleeftuin hebben we de eindsprint ingezet. Het doelbedrag is in zicht, maar we hebben jouw hulp nodig om de finish te bereiken! En dat kan op twee manieren:

Doneer hier direct jouw bijdrage, of

Doe op 2 november a.s. mee met de Rijnstate Tour de Friends en trap mee voor de eindsprint!