Speeltuin bij kinderafdeling MCL

Opgehaald

0
0% bereikt van het totaalbedrag € 5.000

Dat de meeste mensen niet voor hun plezier naar een ziekenhuis komen, is voor iedereen duidelijk. Een bezoek of opname brengt vaak zorgen met zich mee. De Stichting Vrienden van ONS ziekenhuis kan met steun en hulp van donateurs en fondsen extra voorzieningen realiseren die ruimte bieden voor afleiding, ontspanning, troost of soms zelfs vrolijkheid. Denk aan sfeervolle familiekamers, bijzondere kunst die afleiding biedt, een stiltecentrum om te rouwen of bidden of muziek.
Maar ook innovatieve oplossingen worden gerealiseerd, om een verblijf in een ziekenhuis enigszins aangenamer te maken.

Dat is wat we doen en dat is waar we ons voor inzetten en waar we anderen voor weten te enthousiasmeren.

In 2024 hebben we - naast een aantal mooie projecten - speciale aandacht voor een (speel)tuin bij de kinderafdeling van Medisch Centrum Leeuwarden.

Van spelen, ontspannen en frisse buitenlucht wordt iedereen beter.

Het MCL beschikt over voldoende afleiding. Ook op de kinderafdeling. VR-brillen, voetbaltafels. Noem maar op. Toch mist er iets essentieels. Want er is méér dan afleiding alleen nodig om het welbevinden van jonge patiënten te bevorderen. Dat is buitenlucht, daglicht, buitenspelen, beweging en groen. Gezondheid wordt bepaald door een combinatie van verschillende factoren en daarvan maken buitenlucht, natuur en buitenspelen echt wezenlijk deel uit. Dat daar veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan is evident.

De wensen van de kinderafdeling van MCL zijn door Snoek Puur Groen uit Grou omgezet in een creatief ontwerp, die naast innovatief, ook duurzaam zijn. Snoek heeft een sterk en uniek concept ontworpen. Het ontwerp omhelst:  

  • Een veilige hellingbaan voor ziekenhuisbedden en rolstoelen
  • Geïntegreerde speeltoestellen
  • Veilige terreininrichting
  • Terras met overkapping
  • Privacy en zitplaatsen voor kinderen en gezinnen

In oktober 2023 zijn de plannen door Snoek in een bijeenkomst gepresenteerd aan een groep stakeholders van het MCL; ZE manager, kinderarts, fysiotherapeut, arbo-adviseur, pedagogisch medewerkers, interieur-adviseur, adviseur huisvesting en techniek en accountmanager facilitaire dienstverlening.